4 dagen IDS • 22 - 25 september 2021

Save the date!

KEULEN – De 39e editie van de International Dental Show (IDS) is verplaatst naar 21 tot 25 september 2021. Dat hebben de organisatoren van de grootste vakbeurs voor de mondzorg onlangs bekendgemaakt.

Oorspronkelijk zou de IDS plaatsvinden van 10 tot 13 maart 2021, maar volgens de organisatoren van IDS, Koelnmesse en de Vereniging van de Duitse Tandheelkundige Industrie (VDDI) was uitstel noodzakelijk. Vanwege het nog steeds toenemende aantal infecties en sterfgevallen gerelateerd aan covid-19 hebben veel deelstaten in Duitsland aangekondigd hun maatregelen aan te scherpen. Deze maatregelen zullen naar verwachting tot ver in 2021 van kracht zijn.

“Na beoordeling van de huidige feiten moeten we afzien van het organiseren van IDS in maart en stellen we de altijd succesvolle tandheelkundige beurs uit tot de herfst van volgend jaar,” aldus Mark Stephen Pace, voorzitter van de VDDI, en Oliver Freser, Chief Operation Officer van Koelnmesse, in een gezamenlijke verklaring. De organisatie hoopt dat de gezondheidssituatie in september 2021 verbeterd en de reisbeperkingen versoepeld zullen zijn, zodat er meer inter-nationale bezoekers en exposanten naar Keulen kunnen komen.

Verder kondigden de organisatoren aan dat het nieuwe beursconcept genaamd #B-SAFE4business, dat de afgelopen maanden in ontwikkeling is, op de nieuwe data zal worden toegepast op de beurs. Het concept heeft tot doel de bezoekers en exposanten een veilige beurservaring te bieden door middel van uitgebreide hygiënemaatregelen en een aantal ondersteunende digitale elementen.

 

Bron:
Dental Tribune International
28 december 2020

Ga terug